Overzicht
Nederlands naar Duits:   Meer gegevens...
  1. zoutje:
  2. zout:
  3. Wiktionary:


Nederlands

Uitgebreide vertaling voor zoutje (Nederlands) in het Duits

zoutje:

zoutje [het ~] zelfstandig naamwoord

  1. het zoutje
    Salzgebäck

Vertaal Matrix voor zoutje:

Zelfstandig NaamwoordVerwante vertalingenAndere vertalingen
Salzgebäck zoutje

Verwante woorden van "zoutje":


zout:

zout [het ~] zelfstandig naamwoord

  1. het zout
    Salz; Küchensalz; Kochsalz
    • Salz [das ~] zelfstandig naamwoord
    • Küchensalz [das ~] zelfstandig naamwoord
    • Kochsalz [das ~] zelfstandig naamwoord
  2. het zout
    Salz
    • Salz [das ~] zelfstandig naamwoord

zout bijvoeglijk naamwoord

  1. zout (zoutig)
    salzig; gesalzen; salzhaltig

Vertaal Matrix voor zout:

Zelfstandig NaamwoordVerwante vertalingenAndere vertalingen
Kochsalz zout keukenzout
Küchensalz zout keukenzout
Salz zout keukenzout
BijwoordVerwante vertalingenAndere vertalingen
gesalzen zout; zoutig zout bevattend; zouthoudend
salzhaltig zout; zoutig brak; zout bevattend; zouthoudend
salzig zout; zoutig brak; hartig; zout bevattend; zouthoudend; zoutig

Verwante woorden van "zout":

  • zoutheid, zoutten, zouten, zouter, zoutere, zoutst, zoutste, zoutje, zoute

Antoniemen van "zout":


Verwante definities voor "zout":

  1. kleine witte korreltjes die de smaak van het eten versterken1
    • er moet wat zout bij de aardappels1
  2. met zout erin of erop1
    • zeewater heeft een zoute smaak1

Wiktionary: zout

zout
noun
  1. alledaagse naam voor keukenzout
adjective
  1. zout bevattend of zout smakend
zout
noun
  1. ohne Plural: Natriumchlorid, Kochsalz
  2. als Verallgemeinerung von [1]: chemische Verbindung, bei dem metallische und nichtmetallische Ionen durch eine Ionenbindung miteinander verbunden sind

Cross Translation:
FromToVia
zout Salz; Kochsalz salt — sodium chloride
zout Salz salt — compound of an acid and a base
zout salzig salty — tasting of salt
zout salzhaltig salty — containing salt
zout Salz sel — Nom courant du chlorure de sodium, substance sec, friable, soluble dans l’eau, que l’on extraire de la mer, de sources salées, de mines, et dont on se servir surtout pour assaisonner les aliments.